ЕУ донирала Крагујевцу 5 медицинских контејнера

Европска унија је донирала Крагујевцу 5 медицинских контејнера димензија 6 пута 2 и по метра, који су разврстани здравственим установама.

По један је додељен Институту за јавно здравље, Дому здравља, и Заводу за хитну медицинску помоћ, док су два у Клничком центру.

Њихова намена биће у складу са врстом медицинских услуга које се раде, односно користиће се као тријажне ординације, или простор где ће се узимати брисеви од пацијената.

Директор Института за јавно здравље, Драган Васиљевић је оценио да је донација од великог значаја за медицински тим који од почетка епидемије ради без престанка.

Институт за јавно здравље обогаћен је донацијом коју ће користити два центра, Центар за епидемиологију и микробиологију.

Медицински контејнер долази у тренутку када је највећи терет посла узимања брисева од пацијената био на овој установи, за житеље Крагујевца и околине.

На веома сложен терен дворишта Института за јавно здравље краном је једна крагујевачка фирма успела да га постави у милиметар, наводи Васиљевић.

Епидемиолошка ситуација је још увек нестабилна, наводи Драган Васиљевић и додаје да је значајно боља у односу на друге делове Србије и да је у Крагујевцу ситуација под контролом.

Потпуно синхронизован рад градског Кризног штаба умногоме је допринео да град прође кроз епидемију са евидентно мањим бројем случајева у односу на број становника.

Запослени у овој медицинској установи у наредном периоду очекују да ће добити још један нови посао – анализе из крви, фактора за имунитет, за шта су лекари Института водећи у Србији, оцењује Васиљевић.

За предстојећи период који долази са ублажавњем мера, доктор Драган Васиљевић вођа тима Института за јавно здравље, од преко 150 запослених, који су добили све похвале локалне јавности светује суграђанима да се што више посвете јачању имунитета.

Шетње у природи, боравак поред водених површина, узимање што више млека,млечних производа, поврћа и воћа, сузбијање стреса и конзумирање цеђених сокова непогршиве су препоруке за очување имунитета, нагласио је Драган Васиљевић.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *