ЕУ ПРО – 25 милиона евра за развој локалних управа

Развојни програм ЕУ ПРО, који финансира Европска унија, а спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге у партнерству са Владом Србије, представљен је данас у Аранђеловцу.

Циљ програма је да допринесе привредном и друштвеном развоју 99 локалних управа у Србији међу којима је и Крагујевац.

У наредне три године активности програма ЕУ ПРО, који финансира Европска унија са 25 милиона евра, биће усмерене на унапређење конкурентности локалне привреде и побољшање пословног окружења у градовима и општинама обухваћеним програмом.

Програм је већ објавио четири јавна позива за унапређење инфраструктуре у 99 локалних самоуправа, међу којима је и Крагујевац, за које је Европска унија издвојила 10 милиона евра.

Презентацији програма присуствовали су Министар за европске интеграције Владе Републике Србије, Јадранка Јоксимовић и шеф делегације Европске уније у Србији, амбасадор Сем Фабрици.

Овом приликом представљен је и позив за подршку предузетницима, микро и малим предузећима за набавку опреме и саветодавне услуге укупне вредности 4,5 милиона евра.

У Аранђеловцу је организован и Сајам ЕУ пројеката на коме је представљен део досадашње подршке Европске уније Србији, укључујући и успешне примере подршке предузетништву, малим и средњим предузећима, кроз различите програме.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *