ЕУ ПРО са милион евра финансира пројекте у Крагујевцу

Шеф другог сектора операција Делегације Европске уније, Штефен Худолин, са сарадницима посетио је Крагујевац и локације где се изводе радови које са близу милион евра суфинансира Европска унија преко развојног програма ЕУ ПРО. 

Шеф другог сектора операција Делегације Европске уније, Штефен Худолин, са сарадницима посетио је Крагујевац и локације где се изводе радови које са близу милион евра суфинансира Европска унија преко развојног програма ЕУ ПРО.

Из овог фонда, ове године за Републику Србију опредељено је 25 милиона евра за 99 локалних самоуправа, које су за средства конкурисале са разноврсним програмима.

Посети градилишта комуналне инфраструктуре у близини некадашње фабрике „22. децембар“ и отвореним спортским теренима у Великом парку претходио је састанак са градоначелником Радомиром Николићем.

Градоначелник  Крагујевца Радомир Николић изразио је захвалност, јер је Европска унија помогла да се инвестирањем значajних новчаних средстава за предложене пројекте у Крагујевцу помогне и привреди и грађанима.

Предстваници Делегације Европске уније подсетили су да активности програма Еу Про доприносе равномернијем друштвено економском развоју Србије.

Европска унија издваја 25 милиона евра за ту намену.

Програм има за циљ да утиче на повећање конкурентности микро и средњих предузећа, побољшање пословног окружења и унапређењe социјалне кохезије у 99 јединица локалне самоуправе.

Крагујевац је један од градова у који Европска унија улаже новац, али и Град учествује суфинансирањем.

На отвореним теренима у Великом парку, популарном Кошу, одвијају се радови у вредности од 175 хиљада евра на комплетном уређењу терена.

После изградње очекују се бољи услови за бављење спортом на месту које ће користити и професионални спортисти али и становништво, нарочито млади.

Делегација Европске уније посетила је и раднике који су ангажовани на изградњи комуналне инфраструктуре поред паркинга некадашње фабрике „22. децембар“, данас фабрике ГОМА лине.

У радове који ће решити дугогодишње проблеме и предузећа и грађана Европска унија определила је 633 хиљаде евра.

Град Крагујевац учествује са 126 хиљада евра.

Развој пословне и локалне инфраструктуре доприносе развоју локалне привреде и квалитету живота људи.

Град Крагујевац решиће велики проблем који су имали привредници и то извозно орјентисани, у некадашњој индустријској зони, али и житељи дела насеља Илина вода.

Сада ће неколико предузећа попут Гома лине, имати комуналну инфраструкруру, повезаће се старе и нове локације у индустријској зони са ауто путем.

Град активно аплицира на свим конкурсима које расписује Европска унија преко својих фондова и програма.

На 95 посто конкурса Крагујевац је добио средства.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *