Факултет медицинских наука најавио новe студијскe програмe

Факултет медицинских наука у Крагујевцу у прошлој години одлично се позиционирао на Шангајској листи из области Клиничке медицине, рекао је проф. др Владимир Јаковљевић и додао да је овај резултат остварен захваљујући дугогодишњем раду.

Према његовим речима, у ове године биће уведена још три нова студијска програма.

Факултет медицинских наука интензивно ради на међународној размени студената и сарадњи са факултетима и универзитетима у земљи, региону и иностранству.

Дугогодишњи рад наставног кадра са студентима крагујевачког Факултета медицинских наука условио је добро позиционирање на познатој Шангајској листи, а прави је успех наћи се међу 200 најбољих у свету, нагласио је професор Јаковљевић.

Тај резултат обавезује, па је велики рад потребно уложити како би се и убудуће задржала добра позиција на листи.

Крајем прошле године акредитована су још три нова студијска програма који ће бити реализовани током 2020. године.

Заједнички програм на докторским студијама биће организован у сарадњи са Економским факултетом у Крагујевцу и то у области Менаџмент у систему здравствене заштите, као и још два нова мастер програма.

Иначе, на Факултету медицинских наука сада се реализује девет студијских програма.

Са две хиљаде студената на основним студијама ради више од 300 професора и сарадника.

Највеће интересовање је за студије медицине.

Ова високошколска установа пружа одличне могућности за стручно усавршавање.

Значајно је нагласити да је Факултет медицинских наука први пут попунио квоту за упис докторских студија и да је ове године пријављено 98 докторанада.

ФМН је препознатљив као лидер у европском образовању, па ће и током ове академске године, студенти из Крагујевца одлазити на стручно усавршавање у иностранство, а најављен је и почетак сарадње са Универзитетом у Индији.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *