Фатима Спар и ансамбл Сириникс отворили Естам

Међународни светски музички фестивал ЕСТАМ синоћ је званично отворен наступом ансамбла Сириникс, врсних музичара из Србије Аце Пејчића Павла Попова као и светски познате павичице Фатиме Спар и њеног бенда The freedom fries.

Овогодишњи Естам фестивал подржали су град Крагујевац, Аустријски културни форум и Радио Телевизија Крагујевац.

Фатима Спар у Крагујевац није дошла у пуном саставу свог бенда The freedom fries већ у квинтету који је у Књажњвско- српском тетару публици представио другачију врсту музике.

Живописни свинг 30-их година у мешавини са поп и звуком елементал балканске музике крагујевачку публику је оставио без речи.

Фатима пише хумористичке и социјално-критичке текстове песама на немачком, енглеском и турском језику, а балканска и ромска музика су јој веома блиске, јер је већи део музичара у њеном бенду управо са Балкана.

Фатима Спар са својим бендом наступа више од 15 година широм света.

Већ прве године од оснивања, бенд је освојио престижну награду публике и жирија на на такмичењу Austrian World Music Award.

Ове године пред публиком у Књажевско српском театру где се одржава фестивал, публици ће се предствити: Борис Ковач и његов Њу ритуал оркестра као и Елина Дуни певачица швајцарско-албанског порекла са својим триом.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *