“Фића фест” 23. јуна у Великом парку

Традиционална манифестација “Фића фест” биће одржана 14. пут у Крагујевцу у суботу 23. јуна у Великом парку од 11 до 17 часова.

Уз пригодан културно уметнички програм, и даље најпопуларније возило на нашим просторима дефиловаће пред посетиоцима и верним љубитељима фића.

Око 100 власника “Заставе 750”, присуствоваће на “Фића фесту”, које већ 14. годину за редом организује Удружење љубитеља фића Крагујевац.

Као и сваке године, око фиће се окупи велики број учесника из земље и иностранства.

Манифестацијом се уједно и обележава 55-огодишњица од почетка прозводње “Фиће” и 20 година од када је прекинута израда тог возила.

Посетиоце Фића феста очекује богат културно-уметнички програм и моћи ће да виде несвакидашње моделе жаргонски названих српских Ферарија.

Окупљање возача фића подразумева дружење. Неизоставна је размена савета како да се времешни лепотани на најбољи начин опреме и одржавају.

Фића је данас својеврсна атракција на путевима у земљи и широм Европе. Буди успомене великог броја грађана на први породичан ауто југословена.

Иако је аутомобилска индустрија оставила фићу далеко на путевима, власници овог аута не скривају да у вожњи доживљавају овације од учесника у саобраћају, као и да о свом возилу брину идентично као и власници нових, бржих и модернијих модела.

Љубитељи фића Крагујевац, организују манифестацију у сарадњи са локалном самоуправом, Удружењем “Крагујевац-наш град” и Градском туристичком организацијом у којој је фића и даље најпопуларнији сувенир.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *