“Фића фест” у Крагујевцу

Традиционална манифестација која окупља љубитеље фића из Србије и земаља у окружењу “Фића фест” одржаће се 22. јуна у Крагујевцу 15. пут.

Поред изложбе популарних аутомобила националне класе у великом парку биће организован и дефиле кроз град, а планиран је и пригодан културно-уметнички програм.

Организаори „Фића феста“ су Удружење љубитеља фића, град Крагујевац и Градска туристичка организација.

Ове године, Удружење љубитеља фића организује 15-ти јубиларни “Фића фест”.

Очекује се да око стотину власника “Заставе 750”, присуствује овогодишњој манифестацији како из Србије, тако и из иностранства.

Организаори најавњују да ће сваком учеснику бити додељена златна медаља и захвалница за очување и неговање балканског бренда аутомобилске индустрије.

Љубитељи фиће манифестацију организују у сарадњи са локалном самоуправом, Удружењем “Крагујевац –наш град” и Градском туристичком организацијом, у којој је фића и даље најпопуларнији сувенир.

Традиционално окупљање власника фића подразумева дружење, али и неизоставну размену савета како да се времешни лепотани на најбољи начин опреме и одржавају.

Иначе, овогодишњом манифестацијом се уједно обележава 54-огодишњица од почетка производње “Заставе 750” и 21 година од када је престала израда тог возила.

За 30 година колико је трајала производња, са монтажних линија крагујевачке “Заставе” сишло је више од 930 хиљада фића, а многи од њих и данас се возе на подручју бивше Југославије.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *