ФИН сваке године изнедри више од стотину инжењера

Уручењем награда најбољим студентима, као и доделом златника пензионисаним колегама, на Факултету инжењерских наука свечано су обележене 63 године успешног рада ове образовне институције.

Овај факултет сваке године изнедри више од стотину инжењера који одмах по завршетку студија проналазе посао у струци.

Након 63 године успешног образовања студената у пољу машинства и инжењерства, Факултет инжењерских наука наставља да напредује у пољу ове науке, тако да данас нуди 20 студијских програма основних академских студија, као и мастер и докторске студије.

Тренутно на овом факултету образовање стиче више од 1.600 студената.

Протеклих година релизоване су бројне активности ка сарадњи са привредницима укључујући и потписивање 15 уговора којима се потврђује стипендирање студената ФИН-а, као и реализација пословне праксе и касније запошљавања.

Циљ ове образовне институције је да се у наредном периоду значајно обнови опрема за научно-истраживачки рад, као и да се додатно побољшају услови за рад свих запослених али и студената.

Извештава новинар РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *