ФМН објавио конкурс за упис на специјализације

Факултет медицинских наука расписао је конкурс за упис на здравствене специјализације и уже специјализације које су намењене даљем усавршавању доктора медицине и стоматологије, магистара фармације и лекара специјалиста.

У овој високошколској установи у току су и завршне припреме за упис нове генерације бруцоша на интегрисане академске студије медицине, стоматологије и фармације као и основне струковне студије.

Пријављивање свршених средњошколаца за упис планирано је 24., 25. и 26. јуна.

ФМН Универзитета у Крагујевцу до сада је, у оквиру здравствених специјализација и субспецијализација, успешно исшколовао преко 500 лекара специјалиста и субспецијалиста из различитих области медицине и стоматологије, као и специјалиста различитих области фармације.

Први овогодишњи конкурс за овај вид постдипломског усавршавања, због епидемије Ковида 19, уместо у априлу расписан је половином маја и отворен је до 1. јула.

Докторима медицине понуђено је да упишу специјализацију из 28 грана медицине, стоматолози могу да бирају једну од 6 понуђених грана, дипломирани фармацеути и магистри фармације једну од 6 понуђених области, док је лекарима специјалистима на располагању 17 ужих специјализација.

У овом конкурсу новина су уже специјализације из медицине бола и фонијатрије.

Одмах након укидања ванредног стања и наставка рада ФМН пустио је у продају измењене односно допуњене збирике задатака за полагање пријемног испита из биологије, хемије и математике.

На ФМН очекују велико интересовање као и ранијих година када је, подсећања ради, за студије медицине за једно место конкурисало више од 5 кандидата.

Квоте за упис остале су непромењене тако да ће и ове године ФМН уписати 88 студената на ИАС медицине, 84 студента на ИАС фармације, 24 на стоматологију и 88 студената на основне струковне студије.

Пријављивање кандидата обавиће се 24., 25. и 26.јуна, а пријемни испити од 29. јуна до 1. јула.

Извештава новинарка РТК Јелена Миловановић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *