Формира се Дигитални регистар загађивача у Крагујевцу

Пројекат „Од објаве до акције“ који финансира Град Крагујевац, а реализује Удружење Екомар, има за циљ формирање дигиталног простора за све становнике града Крагујевца, на којем би ефикасно и једноставно могли да пријаве све еколошке проблеме из окружења.

Дигитални простор служиће за пријаву свих уочених еколошких проблема у граду као што су загађење ваздуха, одлагање отпада, нелегалне депоније, загађења земљишта, вода и обала, отпадне воде.

Очекује се да ће, формирањем дигиталног регистра загађивача, пријављивање и решавање еколошких проблема бити брже и ефикасније.

Један од циљева јесте и повезивање релевантних надлежних служби са електронским страницама које служе за пријаву еколошких проблема са којима се грађани Крагујевца сусрећу.

Процене су да би ове странице могле, за време трајања пројекта, да окупе до пет хиљада заинтересованих учесника.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *