Фрактали, математика, музика и број ПИ

Ученици специјалног информатичког одељења Прве крагујевачке гимназије су за основце организовали радионицу „Фрактали, математика, музика и број ПИ“.

Радионици и посети први су се одазвали ученици петог разреда Основне школе „Јован Поповић“.

Презентацију и радионицу осмислиле су професорке математике: Јасмина Мицић и Љубица Мудрић Станишковска, заједно са ученицима трећег разреда.

Седам година за редом, Прва крагујевачка гимназија, током месеца математике, издвоји један дан када врата учионица отвара посетиоцима из основних школа.

Ове године, у посету су први стигли знатижељни петаци школе „Јован Поповић“, јер математику воле и желе да јој се посвете кроз даље школовање.

Циљ радионице је да, у месецу математике, занимљивим презентацијама ученици СИ одељења Прве крагујевачке гимназије млађим нараштајима приближе симетрију у математици, такозване лепе бројеве, геометријске облике али и значајне научнице попут Хипатије из Александрије, Милеве Марић, Софи Жермен.

Учење и дружење пратила је рок антологија коју су припремили и одсвирали гимназијалци. Али, кажу, то није због забаве, већ чињенице да су математика и музика неодвојиве. Вишесатно дружење завршено је малим квизом.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.