Француски ортопед у Клиничком центру Крагујевац

После успешне сарадње са врхунским хирурзима ортопедима из Шпаније, лекари Клинике за ортопедију и трауматологију Клиничког центра Крагујевац, проширирују сарадњу са стручњаком из области спиналне хирургије из Француске, доктором Шарлом Кортом, професором ортопедије у Универзитетском клиничком центру Бисетр из Париза.

Заједно са ортопедима крагујевачког клиничког центра, доктор Корт оперисаће 5 пацијената.

Успешна сарадња између познатих светских ортопеда и Клиничког центра Крагујевац, траје већ три године.

До сада је одрађено 40 успешних операција. У сарадњи са ортопедима Клиничког центра Крагујевац, француски ортопед професор доктор Шарл Корт, оперисаће пет пацијента са повредама кичме и дегеративним променама на кичменом стубу.

После три операције изнео је своје утиске о сарадњи са ортопедима Клничког центра Крагујевац.

Поред пацијената, корист од заједничких операција директно имају и крагујевачки хирурзи ортопеди, јер се на овај начин усавршавају за случајеве које нису имали у досадашњој пракси.

Клинички центар у Крагујевцу се нада успешној сарадњи са француским ортопедом и у будућности јер се у Крагујевцу не лече само локални пацијенти већ из целе Србије.

Последњих пар година, деца из целе Србије, добила су наду у излечење, захваљујући заједничком ангажовању шпанско-француско- српског лекарског тима.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *