Фудбалско игралиште у Станову – солидарност на делу

Савет Месне заједнице Станово пример je солидарности и иницијативе грађана у организовању бољег комуналног уређења локалне средине.

Фудбалско игралиште које је годинама било потпуно неупотребљиво, ангажовањем грађана овог крагујевачког насеља сада изгледа потпуно другачије.

Чишћење и сређивање трајало је неколико месеци, а у акцију уређења ове спортске површине укључили су се житељи Станова, који су поред радног ангажовања уложили и новчана средства за сређивање игралишта.

Фудбалско игралиште у Станову донедавно је било најружнија слика овог дела града.

Зарасло у траву и трње представљало је легло змија и буба па су становници који живе у околним кућама имали бојазан од заразе која је претила.

Чланови савета месне заједнице одлучили су да покрену акцију чишћења овог спортског терена.

Помогла је и градска Чистоћа која је одвезла велики део отпада.

Насеље Станово једно је од највећих у Крагујевцу и има око 23 хиљаде становника.

У овом делу града живи велики број деце и младих а у насељу су и две основне школе.

Деца уживају у спортским активностима.

Игралиште је са свих страна оивичено кућама а становници који живе у неколико околних улица подржали су иницијативу волонтера из Месне заједнице који су уређивали и чистили игралиште.

Житељи Станова који воле спорт ускоро ће моћи да бројне спотртске активности реализују и у спортској дворани у оквиру основне школе Живадинка Дивац.

Планови Савета месне заједнице Станова су велики.

У складу са законским могућностима реновираће свлачионицу у бифе који се налазе недалеко од игралишта јер намеравају да обнове фудбалски клуб “Омладинац Станово 1941”.

У близини игралишта поставиће клупе и справе за игру најмлађих па ће ова зелена површина убудуће представљати омиљено место за спорт, дружење и игру Становљана.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *