Функционално знање, учење је игра

„Функционално знање, учење је игра“ тема је предавања, које је синоћ у скупштинској сали, одржао др Ранко Рајовић, професор Педагошког факултета у Копру и оснивач НТЦ центра, који промовише нове методе образовања.

Програм Центра Никола Тесла, настао у Србији, спроводи се у 20 европских земаља, а акредитацију је добио у седам. Изазвао је велику пажњу Крагујевчана.

Спроводи се већ девет година, а у граду на Лепеници се обрео посредством Савеза удружења учитеља Србије и Крагујевачког развојног центра за квалитерно образовање.

Специфичност НТЦ програма, према речима крагујевачке координаторке, лежи у специфичности методе:

Кроз интерактивно предавање, које је код публике изазивало честе осмехе, професор Рајовић је Крагујевчанима открио и намеру да НТЦ методу ускоро оплемени и новим садржајима.

Наиме, за три месеца на тржишту би требало да се појави апликација која ће родитељима омогућити да успоставе контролу над временом малишана проведеним на интернету.

Сам аутор програма осмишљеног у Никола Тесла Центру, каже да се НТЦ тренутно имплементира у 20 држава Европе „од Норвешке до Грчке“ и да је досадашње искуство позитивно.

Извештава новинарка РТК Снежана Ћериман.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *