ГАС од Нове године у оквиру ЈКП “Шумадија”

Градска агенција за саобраћај од 1. јануара функционисаће у саставу Јавног комуналног предузећа „Шумадија“.

Из агенције поручују корисницима да то неће утицати на ниво услуга и цене у јавном превозу које ће остати исте.

Руководство Градске агенције за саобраћај, која ће од 1. јануара бити део Јавно комуналног предузећа „Шумадија“, представило је резултате свог рада.

По њиховим речима, увођењем низа новина и инвестицијама у протекле две године знатно је побољшан јавни превоз.

Задовољство корисника потврђују и резултати анкете спроведене на узорку од око 3.500 испитаника. Припајање Шумадији неће утицати на рад, услуге и цене јавног превоза.

Градска агенција за саобраћај у састав Јавно комуналног предузећа „Шумадија“ улази без дуговања. Око 40 запослених биће распоређено на нова радна места у складу са својим образовањем и струком.

Услугом јавног превоза бавиће се посебан сектор у оквиру Јавно комуналног предузећа „Шумадија“. Најављено је да ће бити настављена улагања у систем јавног транспорта путника.

Крагујевац би требало да у наредној години добије 100 стајалишта са дисплејом што нема ниједан град на Балкану. У плану је и увођење плаћања карата СМС-ом и низ других инвестиција.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *