ГАС поставио 20 конвексних огледала на стајалиштима

На 20 најпрометнијих аутобуских стајалишта у Крагујевцу, Градска агенција за саобраћај поставила је конвексна огледала која омогућавају возачима аутобуса бољу видљивост и прегледност излаза.

Инвестиција вредна 230 хиљада динара из сосптевних прихода усмерена је на бољу безбедност путника.

Возачи аутобуса су задовољни, јер им је са огледалима повећано видно поље у односу на ретровизоре на које су се до сада ослањали.

Предствници Градске агенције за саобраћај најављују и израду детаљне студије о бзбедности јавног градског и приградског превоза у Крагујевцу, како ни на једном месту предвиђеном за заустављање аутобуса безбедност путника и осталих учесника у саобраћају не би била угрожена.

Огледала су постављена искључиво из безбедносних разлога. Пракса је показала да је видљивост других и трећих врата која путници користе за излаз често умањена, нарочито када се због гужве заклони поглед на врата. То је возачима када се зауставе на месту предвиђеном хоризонталном сигнализацијом за стајање задавало проблеме, јер поједини путници су се на излазу предомишљали, или споро излазили.

Дешавале су се непријатне ситуације, озбиљне повреде. Ретровизори често нису довољни за бољу прегледност и ослонац. Сада се друга и трећа врата јасно виде код возача.

Постављање 20 огледала на најпрометнијим аутобуским стајалиштима само је увод у детаљне измене, које ће уследити после израде студије о безбедности у градском и приградском превозу.

У ГАС-у тврде да о безбедности путника и возила редовно брину. У Крагујевцу кажу да се редовно, односно шестомесечно, провера исправност противпожрних апарата.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *