Годишње стигне 3 хиљаде приговора Крагујевчана на робу и услуге

Националној организацији потрошача у Крагујевцу годишње у просеку стигне око 3 хиљаде приговора грађана на робу и услуге.

И даље су водећи проблеми: обућа, мобилни телефони, кабловске услуге, бела техника.

Последњих година све је више потрошача који се у дугом и сложеном процесу ипак одвајају од система даљинског грејања, изјавио је за Телевизију Крагујевац потпредседник НОПС-а Зоран Николић.

Потрошач очекује да роба коју купује, односно услуга коју прибавља, има одређени квалитет који подразумева погодност за употребу робе и делотворност услуге, исправност, сигурност, поузданост.

У циљу заштите својих грађана, држава прописује законе којима се гарантују основна права потрошача – право на заштиту здравља, безбедности и имовинских интереса и стара се да се они спроводе, назначено је на интернет страници НОПС-а Крагујевац.

На српском тржишту, откако је почела са радом организација за заштиту права потрошача бележе се учестали проблематични артикли и то већ годинама.

Приговори на остале артикле и услуге су у мањем проценту, али и комуналне услуге се све ближе пробијају на неславној лествици.

Информисање грађана путем медија које се обавља у континуитету утиче да се свест потрошача у Србији последње деценије мења.

Савремени потрошач прилично је упућен у своја права, односно та слика је све јаснија.

Крагујевчани су очигледан пример, јер су како каже потпредседник Националне организације потрошача од укупног броја поднетих приговора годишње до недавно чинили 40 одсто.

Сада је проценат Крагујевчана који се обраћају организацији повећан на 50 одсто.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *