Горњој Сабанти у походе

Традиционална акција “Селу у походе”, у организацији крагујевачког Црвеног крста, организована је у Горњој Сабанти, где су за предшколце, основце и мештане организоване бројне активности, од специјалистичких прегледа, едукативних радионица, контроле воде, уручивања промо пакетића и једнократне помоћи најсиромашнијим мештанима овог засеока.

Школа и амбуланта у Горњој Сабанти биле су у средишту акције “Селу у походе”.

Мештании су могли да провере слух, измере крвни притисак и добију савете лекара, а малишани науче како да се понашају у саобраћају, помогну унесрећима, а код стоматолога прегледају зубиће и за то буду награђени хигијенским пакетићима.

Са мештанима овог села били су и представници Пољопривредне стручне службе, чији је савет и апел пољопривредницима да у току јесењих радова воде рачуна и о заштити средине у којој живе.

У акцији су учествовали и представници Института за јавно здравље. Узорковали су воду коју мештани Горње Сабанте пију.

Осморо најсиромашнијих мештана одлуком Центра за социјални рад добило је једнократну новчану помоћ.

Извештава новинарка РТК Снежана Ћериман.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *