Град Крагујевац и акцијаши – неговање културе рада и заједништва

За допринос раду , а поводом петогодишњице рада Клуба акцијаша и волонтера, град Крагујевац добио је два признања – прво Клуба акцијаша и волонтера и Повељу за помоћ и подршку Савеза учесника радних акција Србије.

Признања су уручена у новим просторијама Клуба, где је данас и званично отворена стална поставка.

У протеклих пет година, Клуб акцијаша и волонтера Крагујевца организовао је више од 40 радних акција на уређењу зелених и јавних површина на територији града.

У акцијама је учествовао и велики број младих-основаца, средњошколаца и студената, што је један од приоритета Клуба акцијаша и волонтера.

Радне акције су биле веома популарне у некадашњој Југославији, а Крагујевац је имао значјану улогу.

И данас је тако, па је наш град један од три који су добитници Повеље за помоћ и подршку Савеза учесника радних акција Србије.

Клуб акцијаша и волонтера Крагујевац основан је симболично 1. априла 2017. године, јер се тог датума, у старој Југославији обележавао Дан омладинских радних акција.

Однедавно, у Белошевцу имају и своје просторије, где грађани могу да дођу и погледају интересантну фото изложбу које је посвећена историјату радних акција и афирмацији грађанског активизма у Крагујевцу. Са акцијама крећу до јесени.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *