Град Крагујевац обезбедио довољне количине противградних ракета за почетак сезоне

За почетак сезоне противградне заштите, која траје од 15. априла до 15. октобра град Крагујевац обезбедио је још 80 противградних ракета, а сходно инструкцијама о расподели Радарски центар на Бешњаји располагаће током сезоне са 16 ракета по лансирном месту, што значи да ће преко 1.800 ракета бити доступно.

Стрелци су распоређени и спремни за деловање у случају потребе одбране од градоносних облака, а њихове надокнаде ове године увећане су за 30 одсто.

На територији града Крагујевца активиране су 32 противградне станице, на којима дежурају 64 стрелца.

За почетак сезоне противградне заштите свакој станици распоређено је по 12 ракета. Град Крагујевац издвојио је 44 милиона динара за куповину противградних ракета.

Припреме за сезону противградне заштите почеле су још од фебруара.

У међувремену завршена је обука за стрелце који су потписали нове уговоре о ангажовању са Републичким хидрометеоролошким заводом.

Сходно меторолошким приликама северозападни део ка Руднику располагаће са нешто већим бројем ракета због најчешћих непогода у том делу Шумадије, чије се небо брани од градоносних облака са 77 противградних станица.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *