Град Крагујевац решава проблем недостатка места у државним вртићима

Изградњом два нова вртића током ове године у Крагујевцу ће бити трајно решен проблем недостатка места у државним вртићима.

Са два нова државна вртића капацитети ће бити проширени за око 400 места.

У плану је и преузимање вртића „Аутић“ од фабрике Стелантис, где ће места бити за још 80 малишана који се налазе на листи чекања за пријем у вртиће чији је оснивач град Крагујевац, као и изградња трећег вртића чија се локација и даље разматра.

Из године у годину значајно се повећава број малишана чији родитељи конкуришу за целодневни боравак деце у државним вртићима.

Велики недостатак места у вртићима чији је оснивач град Крагујевац решава се темељно али трајно изградњом два нова вртића.

Први вртић, чија је изградња већ у току налази се у Ердечу и комплетно је финансирана из буџета Министарства просвете.

Изградњу другог вртића на Бубњу, на простору некадашњих стакленика, финансира локална самоуправа и у њему ће боравити 140 малишана.

Према плановима локалне самоуправе, предвиђено је да се током наредне године изгради и трећи вртић капацитета 140 места.

У плану је и преузимање вртића „Аутић“ од фабрике Стелантис, где ће места бити за још 80 малишана који се налазе на листи чекања за пријем у вртиће чији је оснивач град Крагујевац.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *