„Грађење Крагујевца од 1945. до 1965. године“

У Народној библиотеци „Вук Караџић“ одржана је промоција књиге „Грађење Крагујевца од 1945. до 1965. године“ аутора др Верољуба Трифуновића.

О књизи су говорили министарка без портфеља проф. др Славица Ђукић Дејановић и архитекта Лазар Мандић.

Архитекта Верољуб Трифуновић већи део радног века провео је у Дирекцији за урбанизам и изградњу где је радио од 1965. до 2005. године након чега наставља са приватном праксом.

О грађењу Крагујевца написао је пет књига, то је уједно била и тема његовог дипломског, магистарстког у докторског рада на Архитектонском факултету у Београду.

У Народној библиотеци „Вук Караџић“ промовисана је Трифуновућева књига „Грађење Крагујевца од 1945. до 1965. године“ као део целине претходне две, „Грађење Крагујевца у Кнежевини Србији“ издате 2008. и „Инербелум – архитектура о међуратном Крагујевцу“ објављене 2009. године.

Тема књиге о архитектури и урбанизму послератног Крагујевца која до сада није систематски обрађивана заинтересовала је велики број Крагујевчана који су галерију библиотеке испунили до последњег места.

Архитекта Верољуб Трифуновић носилац награде за животно дело „Емилијан Јосимовић“ иза себе има више од 160 стручних радова.

Издавачи ове књиге су Удружење „Крагујевац наш град“ и Установа културе „Кораци“. Промоција је завршена речима „Наставиће се…“

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *