Градоначелник Никола Дашић посетио Јанфенг

Пословање, резултати и будући планови компаније Јанфенг биле су теме састанка градоначелника Николe Дашићa и менаџмента ове фабрике за производњу делова за аутомобилске ентеријере у Крагујевцу.

Кинеска компанија Јанфенг у Крагујевцу ради 11 месеци. Запошљава 370 радника и производи и развија унутрашњи ентеријер за све произвођаче аутомобила.

На састанку са руководством, коме је присуствовао и Александар Милошевић, помоћник градоначелника за реализацију капиталних пројеката и сарадњу са Владом Републике Србије, речено је да се пословање одвија у складу са планом, према коме до краја 2023. године треба да буде запослено 800 људи.

Градоначелник Никола Дашић оценио је да су компаније попут Јанфенга стратешки партнер града Крагујевца.

Нама је циљ да сарађујемо са оваквим компанијама, због привредног развоја Града, а имајући у виду да број запослених директно утиче на градски буџет због пореза на зараде који се враћа, то је основни приход града Крагујевца, рекао је градоначелник Дашић.

Што је више запослених то је бољи сервис према грађанима, и бољи амбијент за пословање нових компанија. Ова компанија запошљава Крагујевчане, како у производњи тако и у менаџменту, коју су образовани, радни и марљиви, и то је оно што нас препоручује увек и чини интересантним местом за улагање, поручио је Дашић.

Фабрика у Крагујевцу има 25.000 квадратних метара на парцели од око пет хектара са могућношћу проширења.

Налази се у Слободној зони “Шумадија”, на улазу у Град из правца Баточине.

Инвестиција је прошле године коштала око 40 милиона евра, од чега је 10 милиона уложено у опрему.

Посета градоначелника је доказ да компанија Јанфенг наставља сарадњу са Градом и институцијама државе Србије. Послујемо од новембра 2019. године и могу рећи да компанија Јанфенг користи све бенефите које Крагујевац нуди. Нагласио бих да су запослени у компанији Јанфенг становници Крагујевца, што не значи да други нису добродошли, већ је показатељ тога колико предности град Крагујевац има као универзитетски и индустријски центар, истакао је директор фабрике Јанфенг у Крагујевцу, Милан Радовић.

Кинеска компанија Јанфенг Аутомотив Интериорс глобални је лидер у производњи аутомобилских ентеријера.

Са седиштем у Шангају, а европским седиштем у Немачкој, компанија има више од 55.000 запослених.

Фабрика у Крагујевцу је Јанфенгов најновији погон у Европи, који је у рад пуштен прошле године.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *