Хакатон у Крагујевцу од 30. новембра до 3. децембра

Како бисмо могли да побољшамо урбано окружење и допринесемо решавању изазова мобилности са којима се суочавају особе са физичким инвалидитетом града Крагујевца, применом технолошких решења за интернет интелигентне уређаје?

Одговоре на ова питања покушаће да дају учесници Хакатона који се одржава од 30. новембра до 3. децембра.

Хакатон организују Бизнис иновациони центар, ИКТ кластер Централне Србије и Форум младих особа са инвалидитетом Крагујевац, уз подршку локалне смаоуправе.

У оквиру пројекта “City Experiment“ који партнерски спроводе градови Крагујевац и Ниш, а финансира УНДП, урађено је истраживање потреба особа са инвалидитетом и идентификовани кључни проблеми и изазови са којима се сусрећу у свакодневном животу, а приводи се крају и израда развоја интернет платформе за грађанску партиципацију.

Циљ програма је укључивање особа са инвалидитетом и старијих у процесе планирања и доношења одлука али и одржива интеграција интернет интелигентних уређаја и технологија за унапређење приступа градским сервисима и управи особама са инвалидитетом и старијим лицима.

У хакатону могу учествовати тимови који имају 3 до 5 чланова, а чине их студенти Универзитета у Крагујевцу, средњошколци, универзитетске технолошке лабораторије, пословни хабови и новооснована предузећа заинтересована за апликације и ИТ, који имају искуства у финансијама, бизнису, маркетингу и пројект менаџменту или желе да промовишу своје ИТ иновације и технолошка решења за лакши урбани приступ за особе са инвалидитетом.

За хакатон се могу пријавити и појединци уколико имају идеју са којом би учествовали, али и ако немају идеју а желе да се укључе у рад неког од тимова.

Три тима са најбољим решењима очекују вредне новчане награде, а све информације заинтересовани могу пронаћи на интернет страници Бизнис иновационог центра у Крагујевцу.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *