Хигијенски пакети за најугроженије

Уз посредовање Црвеног крста Србије, у Крагујевац су стигли хигијенски пакети Европске уније и Уједињених нација, који ће бити дистрибуирани најугроженијим породицама.

Уз пакете, волонтери Црвеног крста делиће и пропагандни материјал, како би се становништво које живи на рубним деловима града и руралном подручју информисало о превентивним мерама које би требало да примењују у циљу заштите од заражавања Ковидом 19.

Хигијенски пакети садрже убрусе, асепсол, детерџент за прање веша, течност за судове, шампон, неколико сапуна и прибор за оралну хигијену.

Волонтери Црвеног крста до сада су обишли Аеродором и Илићево, као и ромско насеље које се налази у Корману, а осим пакета, грађанима је уручен и пропагандни материјал који садржи основне информације и савете о превенцији заразе корона вирусом.

Градска организација Црвеног крста у наредних неколико дана поделиће више од 50 хигијенских пакета најугроженијим породицама, а у плану је обилазак најсиромашнијих домаћинстава у Чумићу, Баљковцу, Драгобраћи и Дреновцу.

Једна од активности Црвеног крста, која је планирана за наредну недељу, је добровољно давање крви.

Акција ће бити организована у сарадњи са Центром за трансфузују.

У складу са актуелном епидемиолошком ситуацијом, Црвени крст ће на препоруку Кризног штаба организовати низ активности које ће бити базиране на пружање помоћи најугроженијим суграђанима.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *