Хуманиста Арно Гујон одржао предавање у Крагујевцу

Укупна вредност помоћи коју је организација „Солидарност за Косово“, чији је оснивач Арно Гујон, до сада пружила социјално угроженим породицама у српским еклавама на Косову и Метохији износи више од 5,5 милиона евра, речено је уочи предавања овог француског хуманисте.

Предавање је организовао Савез студената Правног факултета у Крагујевцу.

Велики хуманиста Арно Гујон студентима Правног факултета говорио је о свом хуманитарном раду и о томе како живе Срби у енклавама на Косову и Метохији за које већ 15 година прикупља помоћ. Гујон је Француз који од 2012. године живи у Србији.

Гујон је оснивач организације „Солидарност за Србе“ и аутор књиге „Сви моји путеви воде ка Србији“. Носилац је бројних признања за свој хуманитарни рад. Од 2015. године је држављанин Србије.

Предавање је организовао Савез студената Правног факултета у Крагујевцу који се такође бави хуманитарним радом. Испред локалне управе, великог хуманисту и пријатеља српског народа дочекао је Недељко Манојловић, члан Градског већа.

Представници Савеза студената Правног факултета најавили су да ће ускоро у Крагујевцу предавање одржати и Ентони Годфри, нови амбасадор Сједињених америчких држава у Србији.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *