Хуманост Омладине Покрета социјалиста

Омладина Градског одбора Покрета социјалиста, по пети пут, организовала је хуманитарни турнир у малом фудбалу под називом “Фудбал солидарности”.

Новац који је прикупљен том приликом у износу од 48 хиљада динара, намењен је за опремање Педијатријске клинике Клиничког центра Крагујевац.

Акцији за помоћ за реновирање и опремање Педијатријске клинике одазвале су се и политчке странке.

У организацији Покрета Социјалиста двадесет четири екипе одиграле су хуманитарни турнир у малом фудбалу са идејом да прикупљен новац од улазница упуте за куповину столова и столичица за најмлађе пацијенте како би им боравак на Педијатријској клиници био пријатнији.

Захваљујући учесницима турнира који су показали хуманост и спонзорима који су дали свој допринос, спортска манифестација протекла је успешно.

Педијатријској клиници много значе донације, јер ће на овај начин квалитет медицинских услуга намењених најмлађима бити побољшан.

Годишње се на Клиници за педијатрију обави око 25 хиљада амбулантних прегледа, 7 хиљада ултразвучних и хоспитализује 5 хиљада деце из шест округа Србије.

Уз помоћ емисије “С Тамаром у акцији” комплетно је реновирано Онколошко одељење за најмлађе.

Племенита и популарна Тамара била је подстек да особље Педијатријске клинике продужи акцију адаптације комплетног простора.

Појединцима, фирмама, организацијама и удружењима грађана у Крагујевцу упућен је позив да учествују у прикупљању новца за уређење Здравствене установе за најмлађе.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *