Има случајева заразе међу ученицима, апел за поштовање мера

Упркос доследној примени прописаних мера заштите од заражавања корона вирусом, међу крагујевачким ученицима и студентима има инфицираних Ковидом 19.

Због тога једно одељење у Другој крагујевачкој гимназији у потпуности прелази на онлајн наставу, а седморо студената Факултета медицинских наука је у самоизолацији.

Значајну улогу у спречавању ширења корона вируса у образовним установама имају родитељи.

Од око 2.000 студената Факултета медицинских наука, седморо је у самоизолацији, јер су били у контакту са особама које су позитивне на корона вирус, изјавио је за Радио телевизију Крагујевац декан те образовне установе, проф. др Владимир Јаковљевић.

Још увек није потврђено да ли је свих седморо студената заражено, а декан апелује на младе колеге да поштују прописане мере заштите, јер је то, како каже, једини начин да се смањи притисак на здравствени систем.

Међу зараженима Ковидом 19 има и ученика Друге крагујевачке гимназије. У једном одељењу на корона вирус су позитивна два ђака, па због тога овај разред прелази на онлајн наставу.

Значајну улогу у спречавању ширења корона вируса у образовним установама имају родитељи.

Због тога надлежни апелују на њих да не шаљу децу у школу, уколико примете било какве симптоме респираторне инфекције или повишену температуру.

Родитељи који су у самоизолацији и имају симптоме инфекције, децу не треба да шаљу у школу док не буду тестирана на присуство Ковида 19.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *