Инклузија и деца

У склопу Дечије недеље, представници локалне самоуправе посетили су ђаке и запослене у Школи са домом за ученике оштећеног слуха.

Представници локалне самоуправе су, у разговору са запосленима и ученицима, сазнали какве су потребе ове образовне установе.

У Школи са домом за ученике оштећеног слуха у Крагујевцу је укупно 103 предшколаца и школараца, који похађају обданиште, основну и средњу школу.

Образовно-васпитни план и програм је делимично тимски, а делом индивидуализован према могућностима и потребама деце, јер је реч о ученицима са различитим врстама сметњи у развоју.

У склопу Дечије недеље, која је ове године између осталог, тематски посвећена и инклузији, представници локалне самоуправе посетили су и Школу са домом за ученике оштећеног слуха у Крагујевцу.

Иначе, Школа са домом за ученике оштећеног слуха у Крагујевцу је била прва и једина специјализована школа за професионално оспособљавање глуве омладине у Србији, јер је почела са радом од 1. августа 1949. године.

Извештава новинар РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *