Институт за јавно здравље – бројне активности поводом дана младих

Институт за јавно здравље Крагујевац, поводом Међународног дана младих у Великом парку, организовао је бројне здравствено-васпитне активности са циљем унапређења здравља популације младих на територији Шумадијског управног округа.

Институт за јавно здравље ову акцију спровео је у сарадњи са Домом здравља, Црвеним крстом, Студентском организацијом ИФМС-а, Фудбалским клубом Вашариште, „Бену“ апотеком и Удружењем за борбу против дијабетеса.

„Сигуран простор за младе“ слоган је овогодишњег Међународног дана младих који се како у свету тако и у Србији обележава сваког 12.августа, са циљем да укаже на значај улоге младих људи у друштву као и то да се млади подстакну на организовање активности ради подизања свести о њиховом положају.

Институт за јавно здравље Крагујевац и ове године дао је своје учешће организовањем многобројних здравствено – васпитних активности са својим сарадницима.

Млади су садашњост и будућност друштва, ресурс иновација и покретачка снага развоја.

Због тога је неопходно континуирано улагање у развој младих и успостављање партнерског односа младих и државе.

Институт за јавно здравље Крагујевац, у циљу унапређења здравља популације младих на територији Шумадијског управног округа, током читаве године спроводи многобројне активности у виду јавних манифестација, предавања, трибина, радионица, едукације, креира и дистрибуира едукативни материјал свим секторима друштва а посебно младима.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *