Интензивирање сарадње српских и италијанских компанија

Економску сарадњу Србије и Италије, једног од водећих привредних партнера наше земље, карактерише значајан обим робне размене, који се у последњих осам година кретао у распону од 3,3 до 4 милијарде евра.

Повезивању италијанских и српских компанија и инвестиционој атрактивности Централне Србије допринеће отварање канцеларије удружења италијаских привредника у нашој земљи, основаног 2012. године под називом Конфедерација Србија.       

Конфиндустрија Србија је основана са циљем да буде адреса за све за италијанске привреднике који у нашој земљи траже пословне партнере и овај део Балкана препознају као интересантан за развој пословних активности.

Потписивањем Меморандума о разумевању између Конфиндустрије Србија и крагујевачког Факултета медицинских наука озваничен је почетак рада канцеларије ове пословне асоцијације у Крагујевцу.

Партнерство са Конфиндустријом омогућиће овој образовној установи да настави са праћењем трендова у области тржишног пласмана науке и услуга, а у фокусу ће бити Центри изврсности.

Конфиндустрија је једна од најјачих пословних асоцијација у Европкој унији.

Отварање ове канцеларије допринеће интензивирању привредне сарадње домаћих компанија са италијанским и расту инвестиционе атрактивности Централне Србије и града Крагујевца.

Ово је, после мађарског, друго инострано представништво отворено у центру Шумадије.

Према подацима Народне банке Србије, Италија заузима девето место међу земљама из којих је у Србију дошло највише страних директних инвестиција у периоду од 2010. до 2020. године, док је према броју реализованих инвестиционих пројеката, које прати Развојна агенција, на другом месту.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *