Исправност хране и воде у Шумадији на задовољавајућем нивоу

Здравствена исправност хране и воде коју контролише Институт за јавно здравље на подручју Шумадијског округа је задовољавајућа са занемарљивим процентом одступања од прописа о исправности.

Када је реч о здравственом стању становништва, у Шумадији су најзаступљенија кардиоваскуларна обољења и тумори.

Прошле године забележено је око осам хиљада оболелих од грипа, а мање цревних и заразних болести, изјавио је за Телевизију Крагујевац доктор Драган Васиљевић, директор Института за јавно здравље.

Институт за јавно здравље редовно контролише намирнице, прати стање хигијене у објектима градских тржница, здравственим и установама од јавног значаја.

Брисеви узети са појединих површина, руку радника и намирница указују да је ситуација стабилна и врло је мали број одступања од прописа о неисправности.

Микорбиолошке и хемијске анализе су задовољавајуће.

Ти резултати су део садржаја годишњег извештаја Института о здравственој заштити људи и животиња на подручју округа.

Јавно здравље такође се прати. Становништво Шумадијског округа уклапа се у здравствену слику осталих делова Србије.

Квалитет воде, ваздуха и намирница Институт за јавно здравље контролише на месечном нивоу.

С обзиром на то да је најтоплији период године, у наредним контролама, што се тиче намирница, пратиће се исправност сезонског воћа, поврћа, јаја, млечних производа и сладоледа.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *