ИТ експерт из Израела на Економском факултету у Крагујевцу

Израелски ИТ експерт Мајкл Мизрахи одржао је студентима Економског факултета предавање из области предузетништва.

Мизрахи је шеф Одсека за истраживање, иновације и предузетништво на Факултету инжењерских наука у Јерусалиму и добитник награде Предузетник године у Израелу.

ИТ експерт из Израела Мајкл Мизрахи са Факултета инжењерских наука у Јерусалиму студентима и професорима Економског факултета говорио је како од технолошке идеје доћи до стартап компаније.

Студенти треће године могли су да се упознају са почецима стартапа у Израелу, предузетништвом, иновативним решењима софтверских проблема и могућностима за креирање заједнице стартапова.

Циљ оваквих предавања је и да се представе начини функционисања стартапа у Јерусалиму, што је бенефит за локалну заједницу.

Зато је Град, заједно са факулетима Универзитета у Крагујевцу и Бизнис иновационим центром, омогућио да студенти стекну нова знања из области предузетништва.

Студенти пословне економије који у фокусу интересовања имају предузетништво, менаџмент и бизнис, могли су да сазнају како могу да покрену свој приватни посао.

Студенти који су потенцијални будући предузетници, на стручним предавањима, саветовањима и дебатама, могу да добију подршку у виду савета, менторства, обуке, а сусрећу се и са потенцијалним инвеститорима.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.