Ивица Момчиловић на челу Социјално-економског савета

У наредних годину дана Социјално-економским саветом Крагујевца, председаваће Ивица Момчиловић, члан Градског већа за локалну самоуправу и помоћник градоначелника.

Ово тело чији је циљ остваривање економских и социјалних слобода и права сваког појединца, чине представници локалне самоуправе, репрезентативних удружења, послодаваца и синдиката основаних на територији града

Социјално-економски савет формиран 2005.године у циљу развоја социјалног дијалога по питањима значајним за остваривање економских и социјалних слобода и права сваког појединца: материјалног, социјалног и економског положаја запослених и послодаваца и развоја културе преговарања.

Ово тело чине представници локалне самоуправе, репрезентативних удружења, послодаваца и синдиката основаних на територији града. У наредном мандантном периоду који траје годину дана, за председавајућег Социјално-економског савета изабран је Ивица Момчиловић.

Питања колективног преговарања, политике запошљавања, политике зарада и цена, конкуренције и продуктивности, заштита радне и животне средине само су нека којима се бави Социјално-економски саветник.

У наредних годину дана новоизабрани Социјално-економски саветник обављаће ову функцију у циљу што бољих резултата на нивоу града.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *