Издања установе културе „Кораци“ на Данима крагујевачке књиге

У оквиру манифестације „Дани крагујевачке књиге“, у Народној библиотеци „Вук Караџић“ настављена је промоција књижевних дела.

Овога пута, посетиоци су могли да се упознају са издањима установе културе „Кораци“.

Представљена су дела „Сећање једног авијатичара – Чедомир Милићевић“ као и „Време заблуда – успомене из три војске (1941-1945)“.

Након ова два дела која припадају мемоарској прози, Економски факултет представио је своја издања.

Књига „Сећање једног авијатичара – Чедомир Милићевић“ представљена је у Народној библиотеци „Вук Караџић“.

Приредили су је Катарина Лековић, архивиста и Вељко Лековић, историчар ваздухопловства из Крагујевца.

Чедомир Милићевић је био пилот, родом из села у околини Крагујевца који се истакао у борбама у току Априлског рата 1941. године.

Сећања овог хероја сачувала је његова ћерка и уступила брачном пару Лековић који их је приредио.

Друго дело које је представљено припада такође мемоарској прози. У питању је „Време заблуда – успомене из три војске (1941-1945)“ Видосава Марковића.

Критичари напомињу да ово дело, осим књижевне, има и историјску вредност, с обзиром на то да се бави историјским периодом Другог светског рата на подручју Шумадије.

Дани крагујевачке књиге трају до 27. фебруара, а посетиоци ће, осим представљања издавачке делатности, моћи да присуствују колекционарској вечери, као и вечери вина.

Извештава новинарка РТК Јелена Јовановић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.