Изградња пруге у Собовици једна од капиталних инвестиција

У Крагујевцу је до сада реализовано неколико капиталних пројеката, а у наредном периоду планиран је наставак радова које финасира Влада Републике Србије на различитим локацијама.

Помоћник градоначелника за реализациоју капиталних пројеката и сарадњу са Владом Републике Србије, Александар Милошевић, рекао је након састанка свим субјектима имовинских овлашћења за будуће локацијске услове које је потребно обезбедити за изградњу пруге у Собовици, да је изградња пруге капитална инвестиција, али да још увек не може да каже њену вредност јер је израда комплетне документације у току.

Планирано је да на потезу Собовице буде изграђена пруга дужине 13,6 километара и тест пруга од 1,7 километара, наводи помоћник градоначелника за реализацију капиталних пројеката и сарадњу са Владом Републике Србије, Александар Милошевић, који је истакао да ће ова инвестиција бити реализована у сарадњи са Министарством грађевине саобраћаја и инфраструктуре и Јавним предузећем „Инфраструктура железнице Србије“.

Град Крагујевац има важан задатак да обезбеди све неопходне локацијске услове, потребну документацију и грађевинску дозволу пре него што почну радови.

На потезу Собовица где ће се градити две пруге неопходно је урадити детаљну регулацију. Ова локација представља значајан коридор у области радних зона на територији града Крагујевца.

На питање колика је вредност ове капиталне инвестиције, помоћник градоначелника одговара да је још увек рано говорити, уз напомену да би радови на изградњи пруге требало да почну крајем године.

Изградњом пруге у Собовици смањиће се трошкови транспорта репроматеријала и робе који иду ка Мајнд парку и Сименсу, као и превоза готових шинских возила који се производе у Крагујевцу, а који из две компаније одлазе у Европу.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *