Изложба графика Виктора Уга Риоса Олмоса

У галерији “Мостови Балкана” отворена је изложба графика мексичког уметника Виктора Уга Риоса Олмоса.

Изложбом која обухвата циклус од 20 радова насталих у последње две године под називом “Метафорични пејзажи” настављена је успешна сарадња установе Спомен – парк “Крагујевачки октобар” и ауторке пројекта Лепосаве Милошевић Сибиновић.

Ауторка изложбе, Лепосава Милошевић Сибиновић дпломирала је на вајарском одсеку примењених уметности у Београду након чега је постала стипендиста владе Мексика у оквиру међународне културне сарадње Мексика и Југосалвије.

Сибиновићева је неколико година живела у Мексику где се бавила уметношћу и имала статус самосталног истакнутог уметника. У галерији “Мостови Балкана” ауторка је крагујевачкој публици представила дела Виктора Риоса Олмоса, једног од значајних савремених уметника графичке продукције у Мексику.

Поред Виктора Риоса Олмоса у Крагујевцу су претходних година представљени и други уметници из Мексика кроз Сибиновићев ауторски пројекат под називом “Графичке визије”.

Мексико је земља богате графичке традиције коју негује кроз образовне институције И бројне изложбе у земљи И иностранству. Сарадња између Мексика и Србије на пољу културе траје већ дуги низ година.

Изложба која обухвата циклус од од 20 радова насталих у последње две године отворена је у галерији “Мостови Балкана” и трајаће до 19. Фебруара.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *