Изложба поводом 30 година уметничког рада Зорана Игњатовића

У Крагујевачком Народном музеју, организована је ретроспективна изложба поводом 30 година уметничког рада Зорана Игњатовића, академског уметника и ликовног педагога из Крагујевца.

Изложба под називом „Ин континум” садржи дела настала у периоду од 1990. до 2020. године.

Изложба траје  до 14. новембра.

Мултимедијалност коју поседује уметник Зоран Игњатовић, прерасла је саму себе и израсла у јединствен израз који представља његову уметност, односно њега самог.

Изложба „Ин континум” садржи избор од 30-ак слика, цртежа, скулптура, објеката и инсталација насталих у периоду од 1990-до 2020-године.

Кроз ову ретроспективну изложбу,Игњатовић је желео да стави акценат на свој вишедеценијски рад али и настави како каже да и у народном периоду ствара нова уметничка дела и прати своје идеје.

Зоран Игњатовић, академски уметник и ликовни педагог, је сигурни колориста, вешт цртач и инвентивни градитељ скулптура и објеката, ренесансни уметник који барата пером, кистом и алатом за обраду метала или дрвета у оној мери у којој је потребно да своју замисао или идеју, реализује и оствари.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *