Изложба радова особа са аутизмом у Пешачкој зони

Удружење за помоћ особа са аутизмом из Крагујевца организовало је у Пешачкој зони, продајну изложбу креативних радова.

Повод је обележавање Европског дана особа са аутизмом.

Поводом Европског дана особа са аутизмом, Удружење за помоћ особа са аутизмом из Крагујевца, које чине родитељи деце и одраслих особа са аутизмом, организовали су у Пешачкој зони изложбу слика и радова особа са аутизмом.

Радионицу ручних радова похађају особе различитог узраста од 4 до 40 година, уз присуство родитеља или терапеута.

Ово удружење жели да овом манифестацијом направи још један корак ка циљу да се јавности скрене пажња на особе са аутизмом као и чланове њихових породица, којима је због специфичности проблема неопходна стална подршка.

Град Крагујевац подржава рад овог удружења кроз различите пројекте као што су “Одговорна заједница после Ковида 19”, “Летњи кампови за особе са аутизмом”, “Подршка деци и младима са аутизмом – кроз креативне, културне, едукативне и инклузивне садржаје”.

Удружење за помоћ особа са аутизмом из Крагујевца планира да у Ботаничкој башти у Крагујевцу, сутра 3. октобра засади како они кажу дрво аутизма, како би показали да и они могу да допринесу заједници.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *