Изложба слика и цртежа Небојше Бежанића

У Галерији Народног музеја отворена је изложба слика и цртежа Небојше Бежанића под називом “Lizard In The Soul”.

Аутори изложбе, у организацији Народног музеја Крагујевац и Уметничке галерије “Надежда Петровић” из Чачка, су Јулка Маринковић, музејски саветник и Миодраг Даниловић, историчар уметности.

Небојша Бежанић живи и ради у Паризу од 1989. године. Дипломирао је сликарство на Факултету примењених уметности Универзитета уметности у Београду и од 1985. године излаже на многобројним самосталним и групним изложбама широм света.

Бежанићева последња фаза стваралаштва забележена је у концептуално домишљеним циклусима у којима се на темељу древних традиција расплићу нека од најтежих питања човекове судбине.

Сажета ретроспектива радова Небојше Бежанића, српско – париског уметника, замишљена је као презентација дела уметника који је недовољно познат и признат у нашој средини.

Изложба слика и цртежа резултат је дугогодишње сарадње Народног музеја у Крагујевцу и Уметничке галерије “Надежда Петровић” из Чачка.

Изложба је отворена до 20. јануара наредне године.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *