Измирење и провера пореског дуга преко е-управе

Крагујевчани задужени порезом на имовину од недавно могу електронским путем да прате своје пореске картице и без обиласка банака, пошта и Пореске управе измире своја дуговања или провере задужења.

Локалне пореске управе налазе се у јединственом систему обраде података, а отварањем система и за обвезнике скраћује се време наплате, олакшава контрола и чине транспарентним подаци о пореским задужењима грађана.

Крагујевчанима, задуженим порезом на имовину, ових дана уручују се пореска решења за 2019. годину.

Послата су на 68.800 адреса и следећу рату пореза, која доспева за наплату 15. августа, требало би да плате на основу података исписаних у њима.

Од ове године „физичка и правна лица“ своја пореска задужења могу да контролишу и путем е-управе.

За приступ електронској бази Пореске управе, потребно је да Крагујевчани у просторијама Градске пореске управе, у улици Бранка Радичевића, попуне образац на основу којег ће добити шифру и додатна упутства како да приступе и користе ову базу е-управе.

Извештава новинарка РТК Снежана Ћериман.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *