Изузетни ученици на билбордима

Крагујевчани, Ужичани, Новосађани, Чачани и Београђани од недавно, на 36 билборда, постављених у њиховим градовима, могу да виде „Изузетне ученике Србије“.

На билбордима у Крагујевцу су Михајло Шундовић, Вук Лазовић и Душан Тењовић, ученици Прве крагујевачке гимназије, заједно са Драгицом Гавриловић, Андрејем Стевановићем и Луком Мајкићем, ученицима Прве основне школе „Краљ Петар Други“ из Ужица.

Михајла, Вука и Душана је за учешће у акцији Министарства просвете кандидовала друга награда на прошлогодишњем, децембарском такмичењу из роботике у Шангају, где су „укрстили копља“ са вршњацима из целог света.

Њихове фотографије, заједно са малишанима из Ужица, Крагујевчани могу да виде на два билборда – код Хале „Језеро“ и Каменог моста.

На билбордима се, по замисли Министарства, налазе даровити основци и средњошколци који су завредели пажњу јавности наградама и признањима добијеним на такмичењима из информатике, роботике, физике, хемије, математике, балета и музике.

Извештава новинарка РТК Снежана Ћериман.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *