Изведена представа “Бизарно” у КСТ-у

Традиционална манифестација “Јоакимови дани”, која се организује у част домаћег писца, настављена је представом “Бизарно”, позоришта Зоран Радмиловић из Зајечара.

Текст и режију за ову трагикомедију урадио је Жељко Хубач.

Ревија позоришних представа “Јоакимови дани”, коју организује крагујевачки театар, ове године окупила је позоришта из Београда, Ужица и Зајечара.

Манифестација је посвећена домаћем писцу и има за циљ афирмацију домаћег драмског стваралаштва.

Глумци Народног позоришта Тимочке крајине Зајечар представили су се представом “Бизарно” по тексту и режији Жељка Хубача.

Представа је премијерно изведена прошле године и говори о проблемима младих који су отишли из земље и вратили се и оних који су остали у свом граду.

“Јоакимови дани” организују се у оквиру Мајских свечаности и трају до 30. маја када ће ову манифестацију затворити ансамбл Народног позоришта из Ужица са представом “Сведобро” Стевана Вранеша, у режији Немање Ранковића.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *