Извори, родне оранице, богати пашњаци, парк природе – водимо вас у Рогојевац

Село Рогојевац удаљено је од Крагујевца око 17 километара. Мештани Рогојевца остварују приход обављајући пољопривредне послове. У селу постоји црква посвећена Светој Петки, ради и школа коју похађају деца нижих разреда.

Село је препознатљиво по изворима питке воде, родним ораницама и богатим пашњацима. У емисији Шумадијски праг која је на нашем програму увек недељом после вести у 12, говоримо о животу људи у Рогојевцу.

Школски парк у Рогојевцу пре неколико деценија подигао је учитељ Томислав Каровић који је некада службовао у овом селу.

У парку је засађено више од осамдесет листопадних и четинарских стабала.

Парк се налази недалеко од сеоске школе која ради као издвојено одељење Основне школе „21. октобар“.

Чланови савета Месне заједнице организовали су чишћење и уређења школског парка. Отклонили су суво грање, покупили увело лишће и почистили смеће.

Ученици нижих разреда наставу похађају у сеоској школи, коју држе две учитељице, а ђаци даље школовање настављају у матичној школи „21. октобар“ у Крагујевцу.

Учионице су савремено опремљене , а колико су ученици креативни и вредни показују њихови радови у школском холу.

У Рогојевцу доминира ратарство и сточарство. Сеоски ловци, окупљени у секцији „Рујевица“, направили су волијеру за прихват фазанских пилића који у њој проводе десетак недеља.

У ловачкој кући окупља се више од осамдесет ловаца овог краја који сарађују са бројним ловачким удружењима.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *