Извучена имена 33 пливача за Крст часни

Традиционално пливање за Крст часни и ове године биће одржано 19. јануара, на језеру у Шумарицама.

Имена 33 пливача извучена су данас у Скупштинској сали.

Као и сваке године на Богојављење, 19. јануара, на језеру у Шумарицама биће одржана манифестација Пливање за Крст часни.

Ове године, према речима Марка Павловића, директора Спортског центра „Парк“, пријавило се 75 одважних момака и девојака.

Имена 33 пливача извучена су данас у Скупшинској сали, а прозивци је присуствовало 63-оје.

С обзиром на то да је број пријављених сваке године далеко већи од 33-оје, извлаче се имена пливача за Крст часни, као и три резерве за случај да неко одустане или има здравствених проблема.

Неопходно је да сви кандидати позитивно прођу лекарски преглед на Одељењу спортске медицине и донесу благослов свог свештеника.

Организатори ће се, као и сваке године, потрудити да Богојављење остане у најлепшем сећању храбрим пливачима.

Иначе, ова манифестација у Крагујевцу се организује од 2004. године.

Организатори су град Крагујевац и Епархија шумадијска, уз помоћ Спортског центра Парк, Градске туристичке организације Крагујевац и свих јавно-комуналних предузећа, која ће обезбедити услове за одржавање ове традиционалне манифестације.

Према православном обичају, 33 пливача плива 33 метра за Крст часни, јер овај број симболизује број година Христовог живота.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *