ЈДП на Јоакимфесту са представом “Зашто је полудео господин Р”

Југословенско драмско позориште, представило се крагујевачкој публици, друге вечери 15. Јоакимфеста, представом „Зашто је полудео господин Р?“.

Комад који је режирао Бобо Јелчић нас враћа на почетак седамдесетих година и прати живот једне породице у Западној Немачкој.

Један од учесника овогодишњег Јоакимфeста је и Југословенско драмско позориште, једно од најважнијих и најрепрезентативнијих драмских театара у бившој Југославији .

Глумачки ансамбл овог позоришта представио се представом „Зашто је полудео господин Р?“.

Радња се одиграва почетком седамдесетих година у Западној Немачкој и прича прати живот, амбиције, бриге и успомене једног обичног човека и његове породице.

Носиоци главних улога у представи су Борис Исаковић, Наташа Тапушковић и Бранко Цвејић.

Позоришни комад режирао је Бобо Јелчић по истоименом филму Рајнера Вернера Фасбиндера и Михаела Фенглера снимљеног 1969. године.

„Зашто је полудео господин Р?“ прва је представа коју је овај редитељ из Хрватске режирао у Југословенском драмском позоришту, као и у Србији.

Публика у Крагујевцу је и ове године показала велико интересовање за Јоакимфест, па су карте и за ову представу биле унапед продате.

У недељу, четврте вечери фетивала, љубитељима театра представиће се Српско народно позориште из Новог сада представом “Ко је убио Џенис Џоплин?”.

Извештава новинар РТК Иван Ганић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *