Једнократна помоћ пензионерима

У наредних месец дана сви пензионери у Србији добиће једнократну финансијску помоћ, у минималном износу од 4.000 динара, најавила је данас премијерка Ана Брнабић.

Влада Србије донела је мере како би превенирала негативне ефекте коронавируса на економију и привреду, па је, уз одлуку НБС да смањи референтну каматну стопу на 1,75 одсто, одлучила да уложи додатних 24 милијарде динара у капиталне инфраструктурне пројекте, изјавила је данас премијерка Ана Брнабић.

Брнабић је, на прес конференцији поводом ситуације у вези са коронавирусом, рекла да ће, по светским извештајима и неким најконзервативнијим проценама, пандемија корона вируса имати утицај на светску економију, те да ће глобални раст бити смањен за макар 0,5 одсто.

Премијер Ана Брнабић изјавила је да ће Влада Србије у договору са Привредном комором Србије данас направити коначне Правилнике за компаније о даљем поступању због коронавируса, наводећи да у неким секторима запослени могу да раде од куће.

Брнабић је на конференцији за новинаре, одговарајући на питање како да се не умањењу зараде запсленима који су, не својом кривицом, у изолацији, навела да се размишља о томе, те додала да ће такве информације бити доступне преко инфо сервиса Привредне коморе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *