Једрилице на Гружи

Школа једрења „Драгон проџект„ посетила је Гружанско језеро и том приликом испитала капицетет овог места за бављење спортовима на води.

Инструктори ове лиценциране школе пружили су прилику и аматерима да се опробају у једрењу на школским даскама.

Једрење на дасци је асоцијација на неке егзотичне дестинације, међутим екипа инструктора „Драгон проџекта“ из Београда дошла је на позив Крагујевчана на Гружанско језеро како би испитала терен и могућност развијања водених спортова у Шумадији.

У последњих пар година дошло је до експанзије једрења на дасци и тренутрно у Србији постоји 5 локација на којима се спортисти и аматери баве овим спортом.

Након тестирања и забалежених параметара, професионални спортисти али и аматери који се већ баве овим спортом добиће стручан савет како би убудуће ово место могло да буде искоришћено као нова дестинација за све љубитеље спортова на води.

Извештава новинар РТК Иван Ганић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.