ЈКП Чистоћа уводи „електронске фактуре“

У циљу ефикаснијег пословања, Јавно-комунално предузеће “Чистоћа” уводи издавање и књижење рачуна, односно фактура, у папирном и електронском облику без употребе печата и потписа.

Како је наведено на сајту тог предузећа, правна лица и предузетници рачуне могу да добијају електронским путем, а захтев за ову врсту услуге могу послати на мејл fakture@cistoca.rs.

Крагујевачка “Чистоћа” увела је електронско плаћање рачуна за правна лица и предузетнике, које ће омогућити ефикасније измиривање њихових обавеза према овом предузећу.

Правна лица или предузетници у тексту мејла требало би да унесу податке о фирми, мејл адресу за достављање рачуна и контакт телефон.

Објашњењем које је постављено на сајту овог јавно комуналног предузећа дефинисано је да правна лица или предузетници могу издавати фактуре у папирном или електронском облику, а новост је да више није обавезно штампање фактуре која је изворно настала у електронском облику.

Уколико предузећа имају неизмирене обавезе или је фирма угашена, потраживање се преноси на физичко лице.

То се односи на фирме које су у реструктурирању или у стечају.

Чистоћа од предузетника потражује 38.603.000 динара, предузећа у стечају дугују 28.103.000 динара, а она која су у реструктуирању 38.393.000 динара.

Огромна дуговања која су у предходном периоду имали Градска управа, јавно комунална предузећа, основне и средње школе сада су сведена само на текуће фактуре.

Електронска фактура је валидна без потписа и печата и не мора да се штампа ни да се шаље поштом.

Такође, није потребно стављање отиска печата на евентуално одштампан документ како би се сматрао валидним.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *