ЈКП Шумадија: Проходне улице првог приоритета

Све улице првог приоритета у Крагујевцу и путни правци су проходни, а на снази је четврти степен приправности.

На критичним тачкама, превојима Виска и Светиње, био је обустављен саобраћај за тешке камионе који су били без зимске опреме.

Због лоших временских услова савет возачима да не крећу на пут, а ако баш морају, да користе дуже путеве првог приоритета.

Екипе Јавно-комуналног предузећа Шумадија и Предузећа за путеве Крагујевац су на терену и спремне су да, по потреби, реагују.

У току претходне ноћи свих 9 екипа Зимске службе ЈКП Шумадија биле су дежурне и то 5 на одржавању градских улица, а 4 за сеоске путеве.

Према речима надлежних, стање на путевима је стабилно и агрегата има у довољним количинама.

У току претходне ноћи екипе путара Предузећа за путеве Крагујевац, које одржава регионалне и магистралне путне правце, биле су распоређене на 9 пунктова са 23 камиона.

На критичним тачкама, превојима Виска и Светиње, био је обустављен саобраћај за тешке камионе који су били без зимске опреме. Како кажу, и вечерас су на пунктовима допремљене довољне количине соли и агрегата.

Саобраћај на државним путевима одвија се отежано због лоших временских услова и нових снежних падавина, појаве местимичне поледице и магле, саопштава Јавно предузеће Путеви Србије. 1800 путара са комплетном механизацијом за посипање и чишћење снега је на терену 24 сата.

Из Ауто мото савеза Србије аплеују на све учеснике у саобраћају да без преке потребе не крећу на пут, а уколико крену да обавезно имају зимску опрему, као и да поштују ограничења брзине и прилагоде је условима на путу.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *